telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me
Výzva studentům – své fotografie z Týdne přírodních věd a technických oborů můžete zasílat na adresu Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., můžete se tak stát spolutvůrci připravované fotogalerie z této akce. Autoři fografií a videí: Ing. Adam Dragon, Leona Plachá (PB), Karolína Vasevičová (KVB) Videa Start rakety 1 Start rakety 2 Mobilní planetárium 1 Mobilní planetárium 2 Fotogalerie

V průběhu měsíce března proběhlo na naší škole školní kolo chemické olympiády kategorií B a C určené pro studenty prvních až třetích ročníků středních škol. Zúčastnili se ho v kategorii B Jan Bukáček a Jakub Pleva ze septimy A a Petr Kovář ze septimy B, v kategorii C Dennis Haľko a David Kocián z kvinty B a Kateřina Kišková a Marie Pastorová ze sexty B.

Chemická olympiáda je soutěží pro studenty i organizátory mimořádně náročnou, neboť už školní kolo se skládá ze tří částí. Teoretickou část studenti vypracovávají samostatně doma s pomocí literatury a elektronických informačních zdrojů, praktickou část absolvují ve škole v laboratoři chemie pod dohledem svých vyučujících, a na závěr je ještě čeká test prověřující jejich znalosti z témat školního kola.

Těmi byly v letošním ročníku v kategorii B acidobazické reakce a radikály, v kategorii C pak plyny, čemuž odpovídala i náplň praktické části: v kategorii B studenti prováděli acidobazickou titraci kyseliny trihydrogenfosforečné a v kategorii C gazometrické stanovení koncentrace roztoku peroxidu vodíku a také přípravu šumivého prášku podle vlastní receptury.

Všichni výše jmenovaní studenti absolvovali školní kolo chemické olympiády s plným nasazením a věnovali mu spoustu svého volného času, za což jim patří velká pochvala a naše uznání. Těm z nich, kteří postoupili do krajského kola, srdečně blahopřejeme.

Ve dnech 16.–20. 3. 2013 proběhl lyžařský kurz tříd Kvinty A, Kvinty B a 1. A v rakouském zimním středisku Nassfeld. Studenti i přes nepříznivé klimatické podmínky najezdili spoustu kilometrů na tratích různé obtížnosti a podstatně tak zlepšili své lyžařské a snowboardové dovednosti. Rovněž si z celého pobytu přivezli celou řadu zážitků.

plakát

Ve středu 13. 3. 2013 proběhl v lyžařském areálu na Mezivodí 1. ročník přeboru Matičního gymnázia ve sjezdovém lyžování. Zúčastnilo se celkem 45 žáků. Závody probíhaly dvoukolově, ve čtyřech kategoriích. Vítězi se stali: Michal Joannidis (chlapci mladší), Marie Joannidu (dívky mladší), Matěj Posker (chlapci starší) a Tereza Branná (dívky starší). Příznivé počasí, čerstvý horský vzduch, přátelská a soutěživá atmosféra tento den všem zpříjemnila. Připravíme pro vás více podobných akcí.

Vaši tělocvikáři

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top