telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Představujeme veřejnosti mimořádný projekt žáků Matičního gymnázia – Biologie v přímém přenosu.

Cílem projektu je nabídnout žákům unikátní možnost sledovat prostřednictvím moderní videotechniky život a rozmnožování papoušků novozélandských.

Žáci Matičního gymnázia pod vedením svého učitele pana Ing. Dragona sami sestrojili a upravili videotechniku tak, aby bylo možno kameru instalovat na budku chovanců naší voliéry, která je umístěna ve vestibulu MGO. Celý projekt je pak zpřístupněn přes naše webové stránky i většímu počtu zájemců.

Váš prohlížeč nepodporuje iframe. Snímky můžete prohlížet na adrese <a href="http://www.mgo.cz/bvpp/bvpp.html" mce_href="http://www.mgo.cz/bvpp/bvpp.html">www.mgo.cz/bvpp/bvpp.html</a>

logo VŠBlogo FS VŠBlogo PřF OUlogo MGO

Pořádají VŠB – Technická univerzita Ostrava, Ostravská univerzita v Ostravě a Matiční gymnázium Ostrava

Milí žáci a vážení rodiče,

v souladu s nejmodernějšími studijními metodami, v kontextu vývoje globálního trhu práce a v součinnosti s trendy rozvoje potřeb zaměstnanosti v České republice a našem regionu jsme se rozhodli aktivně vstoupit do tolik diskutované oblasti popularizace a praktické podpory všech oborů přírodních věd a z nich vycházejících studijních technických oborů.

Připravili jsme pilotní projekt praktické prezentace těch nejzajímavějších přírodovědných a technických oborů tak, aby žáci našeho gymnázia získali postupem let jasnou představu, jaká je perspektiva a prestiž studia v těchto oblastech. Formou mnohočetných tvůrčích a kreativních aktivit chceme u žáků vzbudit zájem o přírodní vědy a zbavit je ostychu a zbytečného despektu.

Přednáška Oliviera DubertaFrancouzština zněla během dnů cizích jazyků i mimo běžné hodiny francouzského jazyka. Naše gymnázium navštívil ředitel Alliance française d´Ostrava pan Olivier Dubert, který velmi zábavnou formou představil kulturně vzdělávací instituci Alliance française, ale i francouzskou kulturu jako takovou. Studenti se dověděli, co je to „verlan“, čili slang mladých Francouzů, formou kvízu nahlédli obrazem i zvukem do současné populární hudby a v závěru je pan Olivier Dubert pozval na bohatý program Dnů frankofonie v Ostravě, které začnou 20. března, a doporučil poslech nového programu Českého rozhlasu Ostrava, hitparádu francouzské populární hudby každou první neděli v měsíci v 11 hodin dopoledne.

Ve středu 6. března navštívilo padesát žáků našeho gymnázia, kteří se učí hudební výchovu, koncert Janáčkovy filharmonie. Program byl tentokrát zaměřen na symfonickou báseň v české hudbě a celý pořad moderoval americký dirigent Paul Mauffray. Jeho nekonvenční přístup a hudební mistrovství zaujaly studenty stejně jako bezchybný výkon filharmonie. Žákům byly pomocí krátkých motivů ze Smetanovy Šárky, Dvořákovy Polednice a Janáčkova Tarase Bulby představeny jednotlivé hudební nástroje, poté orchestr zahrál tyto skladby celé. V závěru žáci vstali ze svých míst, dlouze tleskali a vyjadřovali velké nadšení. Z úst amerického dirigenta, jenž se kvůli české hudbě naučil našemu jazyku, zaznělo, že jako Češi máme být hrdi na své skladatele, kteří se stali známými po celém světě. Paul Maffray v závěru posluchače vyzval, aby často navštěvovali koncerty Janáčkovy filharmonie, předního českého symfonického tělesa.

V rámci dnů cizích jazyků měli naši sextáni výjimečnou příležitost rozšířit si spíše kusé znalosti o oblasti Francouzské Polynésie a jejího největšího ostrova  Havaj. Monsieur Yriex Bleton, asistent na katedrách romanistiky FF OU a FF UP jim líčil a obrazem doplňoval přírodní podmínky této vzdálené oblasti a způsob života tamějších lidí. Tanec havajských krásek sledovaný na obrazovce sklidil obdiv a vyvrcholením programu bylo vyzkoušení typického vývozního produktu z oblasti Havaje, omamně vonící směsi kokosového oleje a havajských květin.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top