telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

1. ročník přeborů školy ve sjezdové lyžování se koná ve středu 13. března 2013. Bližší informace a přihlášky v kabinetu TV.

Informační letáček ke stažení

Ve čtvrtek 21. 2. se v rámci projektu Týden jazyků proměnila jedna školní třída na tvůrčí divadelní ateliér, ve kterém se pod vedením profesionální lektorky MgA. Terezy Strmiskové odehrál workshop dramatické výchovy. Tento workshop sloužil jako jakási příprava k inscenaci muzikálu Balada pro banditu, kterou studenti navštívili v pátek 22. 2. v Divadle Jiřího Myrona.

Ve dnech 28.–30. ledna a 12. února proběhlo na našem gymnáziu školní kolo soutěže v anglické konverzaci, a to ve třech kategoriích. Soutěžící ukázali bohatou slovní zásobu, schopnost jejího využití v jazykově správném a zároveň zajímavém i vtipném mluvním projevu v jednom z deseti různých tematických okruhů. Ve třetí kategorii se navíc popasovali vždy dva studenti v dialogu, a to tak, aby svého společníka umluvili a přesvědčili.

Jiří da Popiolek, velikán českého absurdního dramatu, je spolu s Janem Balabánem, Ladislavem Špačkem a Ivanem Lendlem jednou z nejvýznamnějších osobností z řad absolventů našeho gymnázia. Na rozdíl od jeho výše jmenovaných „kolegů“ však Popiolek není tak mediálně známý a dosud jej nenajdeme ani v učebnicích literatury. Jedinečnou možnost seznámit se s jeho tvorbou tak mají naši studenti i široká veřejnost v pátek 22. 2. a v sobotu 23. 2., kdy Divadelní soubor Tajfun v Divadle loutek předvede dvě z jeho stěžejních děl – Případ Héfaistos a Hru o Jessicu.

Ve dnech 19. 2.–21. 2. 2013 se na naší škole bude konat týden jazyků. Bude se jednat o sérii přednášek a aktivit spolených s jazyky, které se na naší škole vyučují. Program těchto aktivit je následující:

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top