telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 4.10. 2016 se na krajském úřadě v Ostravě uskutečnila simulace jednání OSN s názvem Staň se diplomatem!. Akce se zúčastnili vybraní studenti ostravských gymnázií z řad tercií a kvart.

V dopoledním programu pořadatelé studenty obohatili o nové znalosti o OSN - studenti se mimo jiné dozvěděli, jak vypadá jednací řád OSN, co to je rezoluce a jak lze podat její pozměňovací návrh. 
Odpoledne odstartovala samotná jednání, která probíhala souběžně ve třech zasedacích místnostech. Studenti si zahráli na zástupce jednotlivých států a více než dvě hodiny debatovali o řešení krymské krize.
Ze studentů našeho gymnázia si vedl nejlépe Vojtěch Žolnerčík z TB, kterého pořadatelé vyhodnotili jako nejlepšího diplomata ve skupině. Vojtěch svými kroky během simulace dokázal, že umí diplomaticky myslet a jednat, za což byl odměněn nejen prvním místem ve své skupině, ale také exkurzí do významných státních institucí, která se uskuteční 9.12. 2016. Vojtěchovi blahopřejeme k úspěchu a děkujeme za vzornou reprezentaci našeho gymnázia.
Video ze simulace ke zhlédnutí zde:


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top