První úspěchy děvčat, primánek Matičního gymnázia, Ostrava, Markéty Galkové a Viktorie Křižákové se dostavil

. Jejich vlastní dobročinná iniciativa zaměřená na skutečnou pomoc strádajícím psím kamarádům přináší své zasloužené ovoce. Tyto nadané a manažersky nesmírně talentované dívky vytvořily funkční ekologický projekt, který nazvaly  Mavik. Aby byl pro všechny případné dárce (sponzory) jejich akt podpory spojen také s jistým, i když symbolickým, benefitem ze strany organizátorek, rozhodly se studentky spojit svou kampaň se sponzorským dárkem – vkusným náramkem.
To, co byla na počátku jen hra, se postupně mění ve skutečný a náročný „podnikatelský projekt“. Moderní ručně vyráběné náramky již dávno nejsou jen řadou korálků na šňůrce. Dívky kombinují nesmírně atraktivní materiály, přírodniny a dokonce polodrahokamy, navázaly tak „obchodní kontakt“ s mnoha firmami v rámci celé České republiky a vedou svá prvá obchodní jednání, realizují objednávky a vedou své účetnictví. Dokáží mnoho desítek hodin věnovat své vizi – nezištné pomoci psům, kteří dosud neměli to štěstí v hledání svého lidského přítele.
Před několika dny předaly naše nejmladší projektové manažerky svůj první „vytěžený“ obnos v úctyhodné výši 4 000 Kč majitelce Útulku Naruby. Jedná se o zcela specifický psí útulek, který nevyužívá klece, ale právě naopak - zde se pejsci mohou pohybovat s absolutní volností tak, jako by už byli v nějaké své skutečné a především milující rodině. Studentky Primy B kromě již zmíněného finančního obnosu, který shromáždily díky svému odvážnému, i když malému podnikání s náramky, útulku předaly také poukázku do specializovaného obchodu se zvířecími produkty, a to v hodnotě 1 000 Kč. Ale ani tím jejich podpora nekončí. Do psího útulku přinesly také různé psí pelíšky a konzervy, aby byl život našich psích kamarádů ještě veselejší a šťastnější.
Oběma dívkám gratulujeme k prvnímu opravdovému manažerskému úspěchu. Pro nás ostatní, máme na mysli velkou rodinu MGO, je pak velmi povzbudivé, že máme tak akceschopné studenty, kteří neváhají realizovat své plány naplno. To, že spojují pozitivní myšlení s nutností se angažovat a učit praktickým činnostem, je nesmírně důležité pro jejich osobnostní rozvoj.  Přejeme jim  mnoho úspěchů a nadšení i v dalších aktivitách. Můžeme totiž prozradit, že dle jejich vlastních slov rozhodně neplánují s pomocí opuštěným zvířatům v brzké době přestat.