telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Naše škola se poprvé v historii zapojila do mezinárodní soutěže, ve které studenti využili znalostí z astrofyziky. Studenti Ondřej Klimša, Šimon Vavrečka, Jakub Kaša, David Bieroš, Petr Fráňa a Lucie Štěpánová z tercie A se zapojili do mezinárodní soutěže MOON CAMP 2019/2020 pod vedením RNDr. Libuše Švecové, Ph.D.
Cílem soutěže bylo navrhnout kompletní základnu na Měsíci pro 2 až 6 astronautů. Studenti ve svém návrhu museli vycházet z podmínek, které na Měsíci panují a mohou je lidé využít ke svému životu.
Do soutěže se zapojilo celkem 1417 studentů z 39 zemí. Soutěž probíhala ve třech kategoriích. Naši studenti se zapojili do soutěžní kategorie Moon Camp Explorers. V této kategorii soutěžilo 135 týmů z 24 zemí a věk studentů byl do 14 let. Práce na projektu byla opravdu náročná, nejen kvůli probíhající pandemii, ale především proto, že si studenti uvědomovali kvalitu projektů v minulých letech. Letošní ročník nebyl výjimkou, jak zhodnotila sama porota. Proto také nikoho nepřekvapí, že studenti na projektu pracovali od ledna do května 2020. Nereprezentovali jenom sebe, ale celé naše gymnázium a základnu pojmenovali MATICNI GYMNAZIUM OSTRAVA. Zároveň děkujeme paní profesorce Mgr. Naděždě Novákové za jazykovou korekturu anglických textů. Přestože naši studenti nevyhráli, považujeme jejich zapojení do soutěže a vypracování celého projektu za velký úspěch a blahopřeje jim.
Jako škola si uvědomujeme, že zapojení do mezinárodních soutěží má pro studenty velký význam, k těmto výsledkům přihlížejí prestižní zahraniční univerzity. Studenti by neměli zapomenout se o těchto soutěžích zmínit v motivačním dopise, který na zahraniční univerzity posílají. Účast v mezinárodních soutěžích, ve kterých studenti využívají znalosti z fyziky, svědčí o jejich logickém a kritickém myšlení. Přikládáme ukázky našeho projektu, součástí projektu byl také podrobný popis fungování základny na Měsíci.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top