V pátek 7. června 2019 za námi přijela vzácná návštěva až z Filipín.

Paní Pospěchová, která na MGO s našimi studenty roku 2013 zakládala projekt Helping hand for Guimaras, nám vyprávěla o pokračování této humanitární pomoci, o každodenním životě na filipínském Guimarasu a předala dopisy, které našim studentům posílají děti ze sirotčince při škole GSFA. Mohli jsme také ochutnat sušené mango. To z Guimarasu je prý nejsladší na světě a dodává se i na anglický královský dvůr. Prohlédli jsme si fotky dětí v nových školních uniformách, které se mohly pořídit z vánočního daru našeho gymnázia. Jedna uniforma stojí v přepočtu 230 – 250 Kč, a tak zbyly dokonce i peníze na boty! Šťastné děti nám posílají kromě díků v dopisech i namalované obrázky.
A co chystáme dále?
V tuto chvíli už píšeme dětem v sirotčinci dopisy, balíme pro ně školní potřeby, knihy (v angličtině), hračky, sladkosti, hygienické potřeby (šampony, mýdla, ručníky) a jídlo (hlavně luštěniny).
Pokud chcete také přispět, noste prosím věci do kabinetu NJ.
20. června 2019 vše zabalíme a budeme moc rádi, když velkou část věcí předá paní Pospěchová dětem osobně už v červenci, kdy se vrací domů na Filipíny.
Děkujeme za každou pomoc a podporu!