4. ročník MGO Scrabble Tournament přilákal rekordních 56 hráčů
Ve čtvrtek 25. ledna během první až čtvrté vyučovací hodiny ve školní jídelně již počtvrté proběhlo na naší škole utkání v anglickém scrabblu, Scrabble MGO Tournament, o které je každý rok větší a větší zájem (tento rok se zúčastnilo rekordních 56 hráčů!).

V prvním kole byli soutěžící v rámci kategorií rozdělení náhodou: vylosovali si papírek s číslem (vý?)herního stolu; v dalších dvou kolech pak spolu soupeřili dle počtu nahraných bodů. Mezi každým kolem měli soutěžící možnost se občerstvit a nabrat síly k dalšímu klání, zatímco organizátorky Mgr. Naděžda Nováková a Mgr. Andrea Pastrňáková spolu s přičinlivými dobrovolníky z řad studentů kontrolovaly, sčítaly a zapisovaly průběžné výsledky.

 Ve scrabblu hraje dílčí roli nejen trénink, ale i štěstí, protože když si hráč vylosuje samé samohlásky, skládají se slova za vysoký počet bodů značně obtížněji. Proto byl souboj vskutku napínavý a až do poslední hry nebylo jasné, kdo vyhraje.outěžilo se ve dvou kategoriích dle ročníku: nižší a vyšší gymnázium. V kategorii nižšího gymnázia se mezi prvními pěti umístili: Tobiáš Skořupa, Markéta Horáková, Jan Pastrňák, Eliška Hanzlíková a Tereza Klečková. V kategorii vyššího gymnázia pak přední příčky obsadili: Josef Mrázek, Ondřej Mazák, Daniel Stypa, Dušan Žiak a Jan Číhal.
 

Všem zúčastněným byly uděleny účastnické diplomy spolu se sladkou odměnou a prvním třem v každé kategorii i věcné ceny věnované spolkem Přátelé MGO.
Mimo jiné naši školu budou dva nejlepší z každé kategorie reprezentovat v oblastním kole v Příboře. Za nižší gymnázium to bude Tobiáš Skořupa a Markéta Horáková; za vyšší gymnázium pak Josef Mrázek a Ondřej Mazák. Držíme palce a příští rok se na vás budeme opět těšit!
Ondřej Mazák, 3. A