telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 28. dubna 2018 se již tradičně zúčastnili členové Zdravotnického kroužku Matičního gymnázia soutěže v poskytování první pomoci.

 

 

Tentokrát se jednalo o kategorii pro žáky vyššího stupně. V řadách našich soutěžících byli většinou nováčci, kteří navštěvují Zdravotnický kroužek teprve prvním rokem.
Z tohoto důvodu jsme rozhodně nepodcenili letošní přípravu a intenzivně trénovali už od začátku jara. V neděli 8. dubna jsme dokonce připravili jednodenní soustředění ve spolupráci s Českým červeným křížem a absolventy našeho gymnázia. Soustředili jsme se především na praktickou stránku první pomoci formou simulovaných situací, s kterými se můžeme setkat v běžném životě (mdloba, epileptický záchvat aj.).
A snaha se vyplatila- naše tři přihlášené týmy převedly skvělý výkon a umístili se tak na třech nejvyšších příčkách. Moc gratulujeme soutěžícím Petře Adamčíkové, Tereze Vilímové, Natálii Buchalové, Jakubovi Kolondrovi, Janu Knopovi-Kostkovi, Danielovi Šugarovi, Filipovi Koláři, Elišce Horákové, Natálii Antoniové, Veronice Strakošové, Lukáši Dutkovi, Janovi Dostálovi, Katce Muroňové, Tereze Havlíkové, Katce Vavročkové a děkujeme paní profesorce Platošové za velkou podporu.
Příští středu, tedy 2. května 2018 nás čeká další Soutěž mladých zdravotníků, tentokrát v kategorii nižšího gymnázia, tak jim spolu držme palce! J

Tereza Krejčová, septima B

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top