Před týdnem se konalo na Gymnáziu Olgy Havlové okresní kolo matematické soutěže Pythagoriáda.

Podobně jako v minulých letech jsme vyslali do bojů o první místo početnou skupinu žáků, kteří soutěžili ve třech různých kategoriích – 6. třída, 7. třída, 8. třída. V kategorii nejmladších žáků – 6. třída – se podařilo Markétě Kaňkové z primy A obsadit nádherné dělené 1. místo! V kategorii 7. třída dosáhly nejlepšího umístění v podobě děleného 2. místa slečny Ngoc My Phan ze sekundy B a Johana Suchánková ze sekundy A. V této kategorii jsme měli celkem 9 úspěšných řešitelů, což je nádherný výsledek. Také v poslední kategorii 8. třída slavíme obrovský úspěch Františka Malého z tercie B, který svou kategorii jednoznačně a nekompromisně ovládl a umístil se na 1. místě! Nechal za sebou víc než 100 soutěžících z celého okresu Ostrava.
Za předmětovou komisi matematiky můžu s čistým svědomím říct, že jsem velmi rád, že na slavnostním ocenění nejlepších soutěžících okresních kol soutěží Matematická olympiáda a Pythagoriáda bude mít Matiční gymnázium opět své zástupce, a to dokonce na postech nejvyšších. Žáci Markéta Kaňková a František Malý získali 1. místo nejen v Matematické olympiádě, ale dokonce i v Pythagoriádě! V jejich věkové kategorii jsou okresní kola těchto soutěží těmi nejvyššími. Dalšími oceněnými budou slečny Johana Suchánková a Ngoc My Phan. Slavnostní ceremoniál proběhne 14. června v 15.00 v sále DDM Ostrava Poruba.
Děkujeme všem žákům, kteří reprezentovali naši školu v okresních kolech matematických soutěží, a výše zmíněným úspěšným řešitelům gratulujeme k úspěchu. Doufáme, že i v příštích letech budou žáci MGO tzv. na bedně.