Ani v letošním roce studentská firma z Matičního Gymnázia v Ostravě nezahálela a úspěšně se zúčastnila veletrhu studentských firem JA EXPO v pražském obchodním centru Harfa.
Letošní firma se jmenuje ŠIŠIGAMI - odvozeno od jména japonského boha lesů. Firma vyrábí dřevěné skládačky tisknuté laserovým řezem. Mezi nejprodávanější produkty patří mechanické kolečko, dinosaurus nebo želvička. Všechny akce, úspěchy, fotky i ceny produktů zveřejňujeme na našich sociálních sítích: Instagramu, Facebooku a Twitteru.
Na JA EXPO jsme se vypravili, abychom prodali co nejvíce produktů, poznali jiné studentské firmy a reprezentovali naši školu. To se nám díky podpoře z vedení školy podařilo – vrátili jsme se rovnou se dvěma úspěchy, a to s 1. místem v kategorii Team spirit a 2. místem v kategorii Nejlepší vystavovatel. Navíc jsme si zajistili postup do superfinále soutěže Studentská firma roku, které se bude konat 11. května, opět v Praze. Za veškerou podporu mnohokrát děkujeme!
Celý veletrh trval od 10:00 do 17:00, takže našim úkolem bylo ráno postavit stánek, následně devět hodin prodávat a účastnit se různých soutěžních kategorií a poté stánek zase sbalit a rychle utíkat na vlak. Díky našemu „týmovému duchu“ a důkladné přípravě jsme celý den zvládli s přehledem, a myslím, že jsme si to všichni moc užili. Vrátili jsme se sice pozdě večer, unavení, ale s úsměvem na tváři, taškami plnými cen a spoustou zážitků.
Celý projekt však ani zdaleka nekončí, nyní jsou před námi ještě tři měsíce, během kterých budeme prodávat naše produkty a účastnit se dalších soutěží. Tak nám držte palce!