telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Krásy jižní Anglie se ve dnech 17. - 22. 6. vydalo poznat 43 studentů Matičního gymnázia spolu se 3 vyučujícími.

Našemu zraku samozřejmě neuniklo nejkosmopolitnější město Evropy - Londýn - do jehož části zvané Greenwich jsme se hned první den po příjezdu vydali. Odtud jsem se lodí dostali k Tower Bridge, a dále již po svých k londýnskému hradu s krvavou minulostí Tower.
Jeho Bílá věž byla postavena již v době Viléma Dobyvatele (1078). Zde jsme měli šanci shlédnout nejen korunovační klenoty, ale také krkavce ve skvělé kondici, a tak pád monarchie zatím nehrozí :-)
Úchvatný byl výhled z nejvyššího bodu katedrály svatého Pavla, kam jsme po nekonečných schodech vystoupali. Stálo to však za to.
I další dny byly nabité a mimo jiné zahrnovaly návštěvu královského, opět normánského, hradu Windsoru, kde byl k vidění i nádherný interiér kaple sv. Jiří - místo nedávné svatby prince Harryho s Meghan Markle.
Odpoledne jsme se prošli kolem nejznámějšího megalitického kruhu starého přes 5000 let - Stonehenge. A den jsme zakončili v překrásné gotické katedrále (nejvyšší v Anglii) v Salisbury.

 

Další den mimo Londýn byl úplně z jiného ranku. Neodradilo nás typicky anglické, mlhavé a větrné počasí a vyšlápli jsme si podél úchvatných křídových útesů Beachy Head. Ani následující hodiny v přímořském letovisku Brighton nezklamaly - návštěva mořského akvária Sea Life Centre byla hitem a studenty potěšil i čas vyhrazený na vlastní pochůzky a nákupy ve starých úzkých uličkách města či Primarku :-)

Poslední den jsme opět věnovali Londýnu a místům, která studenti znají z učebnic a průvodců - Buckingham Palace se sochou první obyvatelky paláce královny Viktorie, opatství Westminster, rušná náměstí Trafalgar, Piccadilly Circus a Leicester Square. A nakonec v nákupní čtvrti Soho mnozí utratili poslední libry, zatímco jiní se kochali kulturou všemožného druhu v Covent Garden.

Hostitelské rodiny nám nabídly více či méně anglickou kuchyni a nezbytný odpočinek; někteří měli také možnost čile konverzovat. Tento krátký, ale o to intenzivnější výlet jsme si moc užili, otestovali jazykové znalosti, ale také určitě načerpali inspiraci pro naše budoucí vlastní cestovatelská dobrodružství.

Blanka Mintonová, Hana English, Veronika Zajícová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top