telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V termínu od 18. do 23. června 2017 proběhl jazykový kurz v Augsburgu a okolí. Ke konci června se výprava třiceti statečných němčinářů vydala do Německa.

Na programu byla nejen výuka v jazykové škole, ubytování v hostitelských rodinách, ale také poznávání krás Bavorska.  Po nočním přejezdu České republiky jsme v dopoledních hodinách dorazili k Allianz Aréně. Stadionu fotbalového klubu FC Bayern München. Během exkurze v tomto kopané zasvěcenému chrámu jsme měli příležitost si prohlédnout kabiny a zázemí sportovců, ale také zakusit pocit diváka v obrovském hledišti. Stadion působil opravdu impozantně. Po fotbalovém zážitku jsme se přesunuli do hlavního bavorského města, Mnichova. V historickém centru jsme nemohli minout slavný kostel Frauenkirche nebo náměstí Marienplatz. Nádherným výhledem na celý Mnichov jsme se mohli pokochat z vyhlídky Olympijské věže ve výšce 185 metrů. Věž se nachází v Olympijském parku, o který místní pečují již od roku 1972, kdy zde proběhly olympijské hry. Nemohli jsme minout ani expozici automobilové firmy Bayerische Motoren Werke s nejmodernějšími vozy, a to BMW Welt.
Ubytování v hostitelských rodinách nám zprostředkovalo možnost poznat místní zvyky, běžný život, ochutnat něco z domácí kuchyně.
V dalších dnech se jak mladší tak starší pobavili v zábavním parku Legoland. Poznali jsme město reformace a zároveň třetí největší město Německa - Augsburg.  Pozdravili jsme zvířata v augsburské ZOO. Navštívili jsme nejstarší sociální bydlení Fuggerei (roční nájem zde činí jeden rýnský gulden, což dnes představuje hodnotu necelého eura. Obyvateli tohoto sídliště se mohou stát pouze lidi s dobrou pověstí a musejí prokázat, že jsou v nouzi. Tato myšlenka se zrodila v hlavě zakladatele, obchodníka a bankéře Jakob Fuggera před více než 500 lety. A jeho idea žije a funguje dodnes). Závěr našeho putování po krásách Německa byl pohádkový. Po pěším výstupu, nebo cestou kočárem taženým koňským povozem, jsme se dostali k zámku Neuschwanstein. Jeden z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Německu, který inspiroval Walta Disneyho pro hrad Šípkové Růženky, nás opravdu okouzlil. Omámeni nejen zámkem ale také horkým počasím jsme se vydali na cestu domů. Ta byla dlouhá, ale všichni jsme v pátečních ranních hodinách dorazili bezpečně do Ostravy.
Výuka jazyků na MGO patří mezi priority a usilujeme o to, aby měli studenti možnost si své jazykové znalosti prohlubovat v autentickém prostředí a zároveň mohli poznávat kulturu a tradice země, kde se hovoří studovaným jazykem. Exkurze do Německa byla akcí úspěšnou a splnila naše očekávání. Děkujeme všem, kteří se podíleli na její organizaci i samotným účastníkům zájezdu za vytvoření skvělé atmosféry.

 

Ze zážitků studentů:

„V rodině se mi velmi líbilo. Naučila jsem také nějaká nová slovíčka. Rodina byla velmi milá a za těch pár dní jsem si ji velmi oblíbila. Poměrně snadno jsme se dorozuměli. Moc jsem si to užil. S programem jsem byla velmi spokojená. Byl pestrý a poznala jsem krásné památky. Nejvíce se mi líbilo v centru Augsburgu. Tam to bylo úžasné. „

„Výuka se mi velice líbila a učitel byl moc hodný a ohleduplný.“

„Se školou jsem byl také spokojen. Často se zde uplatňovala škola hrou, což mi vyhovuje. Hodiny mi určitě s němčinou pomohly.“

„Celý zájezd se mi moc líbil a určitě bych se sem ještě někdy chtěla podívat.“

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top