Poslední dny minulého školního roku se konal studijní zájezd do Španělska. Studenti navštívili dvě krásná španělská města Barcelonu a Valencii a mnoho jiných okouzlujících míst.

 

V Barceloně studenty zaujala především stará gotická čtvrť s katedrálou a slavná třída La Rambla. Účastníci zájezdu byli také nadšeni z návštěvy barcelonského akvária a pohledy z nejvyšších míst města jako je pevnost Montjuic, Parc Gűel či nejvyšší bod města  Tibidabo. Mnoho studentů ocenilo návštěvu Muzea Pabla Picassa.
Jeden z pobytových dní byl věnován návštěvě skalního klášteru Montserrat. Výhled z tohoto orlího hnízda byl nepřekonatelný. Někteří studenti jej přirovnali k pohledu na Grand Canyon.
Ještě zajímavější se ukázala návštěva Valencie. Zdejší akvárium předčilo všechna naše očekávání. Studenti si pohlédli budovu Lonja de la Seda, která sloužila jako burza hedvábí a také valencijskou katedrálu. Okouzlující byla návštěva moderního komplexu Ciudad de las Artes y las Ciencias.
Jako velmi zajímavá se ukázala návštěva skalní pevnosti Morella ve vnitrozemí poblíž Valencie. Studenti si mohli prohlédnout, jak vypadalo španělské středověké město s hradem.
Je třeba podotknout, že zájezd se konal ve spolupráci s partnerskou školou Gymnázium Ostrava-Hrabůvka, jejíž studenti si se svými vrstevníky z naší školy velmi dobře porozuměli.
Krásný pobyt studentů Matičního gymnázia je příslibem dalších výjezdů do Španělska v příštích letech.