telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Je pondělí 19. září 2016 šest hodin večer a autobus studentů doprovázených profesorkami němčiny Macečkovou, Bittovou a Jankovou vyráží na dlouhou cestu, která končí druhý den ráno ve Švýcarsku.

Hned první zastávka je u Rýnských vodopádů, které jsou největší v Evropě (ne nejvyšší) a jsou vskutku ohromující.  Naše cesta dále pokračuje na německé území do města Kostnice. Tady nás čeká návštěva Husova domu, kde vyplňujeme pracovní listy a seznamujeme se podrobně se životem mistra Jana Husa, který byl právě v Kostnici upálen.
Poté už naše cesty vedou skrz německy mluvící část Švýcarska a objíždíme snad všechna důležitá města. Začínáme v Curychu, což je finanční metropole na břehu Curyšského jezera. Pokračujeme ve městě Basilej, významném centru obchodu a průmyslu a také jediném švýcarském přístavu.
Samozřejmě nelze vynechat hlavní město Švýcarska – Bern.  Tam můžeme pozorovat medvědy ve výběhu, tzv.  Bärengraben a poté zamíříme na procházku starým městem, které je lemováno řekou Aarou.
Posledním městem je historický Lucern, který se rozkládá na břehu jezera Vierwaldstätter See. Zde asi nejvíc zaujme nejstarší zakrytý dřevěný most na světě – Kapellbrücke.
V našem programu ale nechybí ani příroda, a tak cestujeme i do údolí Emmental, které oplývá kouzelnou krajinou zelených luk a pasoucích se krav a také je místem, kde se vyrábí slavný sýr Ementál. Proto nechybí zastávka v ukázkové sýrárně spojená s nákupem tamních výrobků.
Pak už se ale blíží poslední den a ten nám nabídne výlet do alpského městečka Grindelwald, odkud jedeme lanovkou na vrchol hory First a necháváme se unášet výhledy na známé vrcholy jako je Jungfrau (4158 m) nebo Eiger (3970 m).
Nakonec beze ztrát všichni opět nasedáme do autobusu na předlouhou noční cestu domů.

 

Hana Kroupová, Sexta B

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top