Jsme rádi, že k nám mohla v rámci letošních Dnů NATO zavítat posádka (155th Air Refueling Wing) tankovacího letounu KC-135 Stratotanker z Nebrasky. Přišli nejen samotní piloti a jejich kapitán, ale také speciální operátoři (boom operators), jejichž úkolem je za letu nejprve provést napojení letounu a stíhačky, a poté i samotné tankování. 
Naši “posádku” jsme nejdříve provedli po škole, ukázali jim odborné učebny, nechali je zahrát pár “košů” v tělocvičně a poslechnout si spontánní vystoupení našich nejmenších z primy A s písní “Beskyde, Beskyde”. Poté je před samotnou besedou se studenty čekalo nádherné hudební překvapení v podání Katky a Tasa. Posléze piloti studentům pustili krátkého video jako prezentaci své práce - tedy tankování stíhaček za letu - a pak už následovala dlouhá řada dotazů našich studentů. A ptali se na všechno; některé otázky byly čistě technické, a jiné osobní. Studenti se také zajímali o Air Force či jiné složky Armády USA. Došlo i na české pivo, ale také na probíhající konflikt na Ukrajině. Debata se nesla ve velmi neformálním, přátelském stylu a za téměř 90 minut nebylo “hluchého” místa. “Posádku” na konci jejich návštěvy školy ještě čekal oběd ve školní jídelně. Rozhodně jim chutnalo, ale protože v USA není oběd největším jídlem dne, písmenkovou polévku pro tentokrát vynechali :-) 
Ve fotogalerii se můžete podívat nejen na jejich den ve škole, ale také nahlédnout do útrob jejich vojenského giganta, jak jej bylo možné vidět přímo v Mošnově. Díky Audrey, Denise, Hankovi a zbytku posádky za návštěvu a našim studentům-hostitelům za aktivní účast na besedě s nimi! 
Mgr. Blanka Mintonová