V novém školním roce na středních školách po celé České republice bude působit 30 stipendistů Fulbrightova programu. Naše gymnázium bylo opět po několika letech úspěšné s žádostí o asistenta/tku, a tak za námi do Ostravy na MGO přijela absolventka univerzity Villanova, rodačka z New Jersey, Hannah Pontari (22). Hannah vystudovala hlavní obor politologie a veřejné správy a v budoucnu by se po dalším studiu v magisterském programu chtěla věnovat práci právě v oboru vzdělávání. U nás se plánuje zapojit do výuky napříč ročníky, ať už v čistě konverzačních aktivitách, tak i v rozvoji akademického a tvůrčího psaní ve vyšších ročnících či reáliích USA, stejně jako v některých odpoledních aktivitách pro žáky i pro učitele.


Foto je z přípravného školení k programu amerických asistentů výuky Fulbright pro rok 2023/24, které proběhlo na zámku Liblice v termínu 31. 8. – 1. 9. 2023.

Komise J. Williama Fulbrighta je česko-americká organizace založena na základě mezivládní dohody v roce 1991 za účelem podpory vzdělávacích a kulturních výměn mezi Českou republikou a Spojenými státy. Komise administruje stipendia vládního tzv. Fulbrightova programu. Zároveň poskytuje bezplatné poradenství a informační služby všem zájemcům o studium a výzkum v USA. Bližší informace o Fulbrightově komisi naleznete na www.fulbright.cz.