Projekt Matičního gymnázia, který v loňském roce vznikl z iniciativy našeho absolventa, MUDr. Karla Fouska, podporuje spolurozhodování studentů o životě ve škole. Dává jim možnost vyjadřovat se k aktuálním požadavkům a aktivně se podílet na změnách a rozvoji prostředí, ve kterém tráví velkou část dne.
Generace MGO prochází několika fázemi. Začíná širokou diskuzí mezi studenty o konkrétních nápadech na vylepšení školních prostor. Následně jsou v pracovních skupinách studentského senátu formulovány pádné argumenty, které mají ostatní spolužáky přesvědčit o kvalitách daného návrhu. Celá škola pak hlasuje.
Prvním vítězným návrhem tohoto projektu se stalo „Sezení na chodbách“, ve kterém se jednalo se o výrobu laviček nad radiátory ve druhém patře. Za tímto skvělým nápadem stál tým ve složení František Malý, Dominik Kalouda, Ondřej Číž, Karin Polášková (OKTB), Filip Hon a Libor Šneider (SEXTA).
Návrh se podařilo zrealizovat díky štědrým příspěvkům absolventů MGO i našim studentům, kteří pomohli vybírat finance během školního plesu a dnů otevřených dveří. Od ledna tak mohou studenti o přestávkách pohodlně počkat na otevření odborných učeben i na chodbě.
Senát MGO nyní otevírá druhý ročník projektu Generace, takže pokud máte nápady, jak vylepšit a zpříjemnit prostředí naší školy, dejte o nich vědět prostřednictvím svých třídních zástupců. Těšíme se na vaše inspirativní podněty.

Více na http://generace.mgo.cz/GeneraceMgo.html