V rámci probíhajícího programu nadace Fulbright a pobytu stážistky programu - naší americké asistentky výuky Hannah – na našem gymnáziu, jsme dostali pozvání od předsedy Miloše Vystrčila nejen do Senátu České republiky, ale také na recepci a setkání s velvyslancem USA do jeho pražské rezidence. Senát ČR nabídl účastníkům programu velmi poutavou prohlídku Valdštejnského paláce, včetně jednacího sálu (bývalé konírny) a přilehlých zahrad. V rezidenci velvyslance USA jsme zase měli možnost potkat současné i bývalé účastníky programu Fulbright, a zejména samotného pana velvyslance, který vyjádřil zájem o návštěvu našeho kraje a školy. V ČR působí na středních školách na 30 amerických asistentů výuky a my jsme moc rádi, že naše milá Hannah je v tomto školním roce jednou z nich.
Hannah působí v hodinách anglického jazyka jak na nižším, ale zejména pak na vyšším gymnáziu. Zde si připravuje hodiny tematicky orientované na politický a vzdělávací systém USA, kontroverzní témata či slohová cvičení. V rámci Drama clubu pomůže studentům s nastudováním nové divadelní hry, kterou připravuje se svým týmem nadšených divadelníků Mgr. H. English. 
(Mgr. B. Mintonová)

 

(Foto: Zahrady Senátu ČR; S předsedou Senátu M. Vystrčilem; Budova Senátu ČR – Valdštejnský palác; Velvyslanec USA v ČR – H.E. Bijan Sabet; Hannah Pontari se představuje;)