V neděli 22.10. jsme se v brzkých ranních hodinách přesunuli z Ostravy do Prahy, kde jsme se v budově Hlavního  nádraží sešli se zbývajícími pěti členy naší české delegace.

Společně jsme vyrazili na osmihodinovou cestu směr západní Německo, konkrétně do Europahaus Bad Marienberg. Zde jsme strávili týden na mezinárodním semináři s názvem "Last exit: Flight", pořádaném organizací Thinkeurope. Spolu s námi zde byli Němci, Rakušané, Španělé, Litevci, Slovinci a Chorvaté.  Díky této různorodosti národů jsme měli jedinečnou šanci poznat tamější kultury a zvyky.
Program se skládal z mnoha přednášek, diskuzí a workshopů na téma uprchlické krize, ale také z různých her, díky kterým jsme se lépe seznámili s ostatními účastníky a na chvíli si oddechli od těžkého tématu. Také jsme navštívili uprchlický tábor ve městě Leverkusen, kde jsme měli možnost seznámit se s těžkými příběhy uprchlíků. Následně jsme se vydali do blízkého Kolína nad Rýnem, v němž jsme měli za úkol se ptát zdejších obyvatel na jejich názory v rámci uprchlické krize. Díky semináři v Marienbergu jsme si našli mnoho nových kamarádů z různých evropských zemí, dozvěděli se spoustu informací o aktuálních problémech a především si procvičili angličtinu s dalšími jazyky.
Velké poděkování patří organizátorce tohoto projektu na naší škole a doprovodu Mgr. Vandě Szturcové a především celému týmu, který se o nás celý týden perfektně staral. Speciální poděkování patří Karstenovi, Anselmovi, Hanně, Fulbertovi a Veroně. Společně s nimi jsme zažili příjemné a nezapomenutelné chvíle. Již nyní se těšíme na další možnost zúčastnit se tohoto projektu a všem dalším studentům ho jen a jen doporučujeme!