telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Společné fotoVe dnech 17.–24. 6. 2013 se 50 našich studentů se 4 vyučujícími zúčastnilo studijně poznávacího zájezdu do Anglie. Během 6 dnů čistého pobytu studenti zhlédli mnohá zajímavá místa a dozvěděli se o životě, přírodě a historii této země.

Hned první den ráno jsme prozkoumali překrásné historické město Canterbury s katedrálou. Studenti se dozvěděli o příběhu T. Becketa a v muzeu Canterbury Tales se seznámili s příběhy poutníků podle G. Chaucera. Angličtí studenti nás provezli městem na lodičce a popovídali nám o zajímavostech a historii míst kolem řeky Stour. Večer byli studenti rozděleni do anglických rodin, kde po pět večerů mohli prověřovat svou angličtinu a také nahlédli do soukromého života Angličanů.

Od středy do pátku vždy dopoledne studenti prohlubovali angličtinu ve škole s rodilým mluvčím. Odpoledne na výletech jsme se dozvěděli o historii země a životě nižších i vyšších vrstev, a to v muzeu v přírodě ve Wealdu, v nádherném Arundel Castle a v pompézním Royal Pavilion v Brightonu. Úspěch měla návštěva akvária v Brightonu i pašeráckých jeskyní v Hastings. Velký ohlas měla ochutnávka tradičního cream tea v pirátském městečku Rye.

Na závěr nás čekal rušný nedělní Londýn se spoustou turistů, pouliční zábavy, koncertů na Trafalgar Square či v Covent Garden. Trošku klidu jsme mohli najít v Národní galerii a Britském muzeu. A protože jsme Londýnem cestovali metrem, víme už, proč se mu říká „tube“.

Zájezd proběhl bez problémů, splnil všechna očekávání a teď už se můžeme jen těšit ze zážitků, fotografií a vzpomínek.

Přehled vstupů (ceník pro porovnání)

Foto Anglie 2013 Foto Anglie 2013 Foto Anglie 2013

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top