Informace o tom, že Vít Němeček na své cestě zlatou úrovní DofE vyzkoušel také řemeslo, které mu bezpochyby poskytlo nejeden nevšední zážitek, ale především cenné zkušenosti, se šíří nejen na sociálních sítích.  Citujeme z článku v Krátkých zprávách, které dostávají všichni koordinátoři a vedoucí DofE v ČR:

 

Obyčejně neobyčejný řezník aneb i řeznictvím lze plnit rezidenční projekt

 „Když jsem začínal s DofE, nikdy by mě nenapadlo, že mým rezidenčním projektem bude řeznictví. Říkáte si, jak se kluk z města dostal zrovna k řeznictví? Jednoho krásného víkendu jsem neměl co dělat a potenciální tchán od mého kamaráda potřeboval vymalovat sklep. Na oplátku mi nabídl zaučení v oboru řeznictví. Musím říct, že to byla naprosto unikátní zkušenost, která mi ukázala, že si musíme vážit řemesla, dokud ho máme. Velmi brzké vstávání či práce s nikdy nekončícími zásobami masa naznačuje náročnost tohoto povolání. Jsem velmi rád, že mě DofE přesvědčilo vyzkoušet práci, kterou bych se jinak neodvážil zkusit. Byl to nezapomenutelný zážitek. Díky!“ Vít Němeček

Aktivita Vítka nadchla i samotného ředitele DofE Tomáše Vokáče, který se o své nadšení podělil na sociálních sítích.

Děkujeme za skvělou reprezentaci, blahopřejeme k odvaze vystoupit z komfortní zóny tak originálním způsobem a věříme, že i ostatní účastníci DofE zažijí podobnou neopakovatelnou zkušenost.