(Učím se být člověkem, učíme se být lidmi)


Pastelky pro Guimaras

Nyní, ke konci školního roku, se opět naskytla krásná příležitost  pomoci našim filipínským kamarádům. Matiční gymnázium navštívila ve středu 6. 6. přímo paní Pospěchová, která přiletěla z Filipín na krátkou dobu do Ostravy. Studenti si tak mohli poslechnout novinky o humanitárním projektu, který vznikl již v roce 2013 na MGO. Prohlédli jsme si také fotky z naší spřátelené školy Good Shepherd’s Fold Academy s více než 350 žáky od 4 do 17 let (včetně dvaceti sirotků podporovaných Matičním gymnáziem).
Vzhledem k tomu, že v červnu na Filipínách dětem školní rok začíná a nám naopak končí, pořádají naši studenti další bleskovou akci nazvanou symbolicky Pastelky pro Guimaras. Ve dnech 7. – 20. 6. budeme sbírat především školní potřeby, ale do krabic se vejde i zachovalé oblečení, hračky, povlečení, deky a hygienické potřeby. Dary prosím noste do kabinetu NJ.
Velká část věcí se k dětem na Filipínách dostane už v červenci, kdy se bude paní Pospěchová vracet na Filipíny. Zbytek poputuje jako obvykle lodí.
Předem všem děkujeme za podporu a spolupráci!

https://www.facebook.com/helping.hand.for.guimaras/