Ve dnech 12. – 19. 5. 2019 jsme se my, 7 žáků SXB,  zúčastnili evropského semináře ZOMBIELAND EUROPE

v Německé spolkové republice, který byl obsahově zaměřen na osobnostní rozvoj současného mladého člověka a na sociální celospolečenské problémy dnešního světa. Každý den byl doslova nabit náročným odborným programem – například modelováním různých státních systémů, workshopy a prezentacemi na aktuální globální témata, ale nechyběl i program relaxační či oddychový – procházky a hry v přírodě. Prožitkově nesmírně zajímavé byly psychologické experimenty, kdy jsme se měli pokusit „vtělit do zombií“ – jakési metafory konzumních a sociálně bezohledných lidí, kterých je čím dál tím více.
Při plnění všech úkolů jsme „fungovali“ velmi dobře. Úspěšný byl nejen náš tým, který reprezentoval ČR, ale obstáli jsme také jako jednotlivci. Jsme rádi, že jsme v mezinárodním srovnání (byli zde studenti Maďarska, Slovenska, Německa a Itálie) obstáli a navíc jsme našli spoustu nových přátel, což je další pozitivum celé, velmi dobře připravené akce.
Všechny aktivity a výzvy jsme si moc užívali a odjížděli se slzou v oku. Byla to velká příležitost dovědět se o sobě něco nového, co jsme dosud v sobě nedokázali objevit. Jsme nyní motivovanější, klidnější a sebevědomější a navíc jsme skvěle využili nejen němčinu, ale také angličtinu jako jazyk odborných konferencí a mezinárodních projektů. Tím se naše znalost cizích jazyků opět výrazně kvalitativně posunula. Garantům projektu a MGO za tuto možnost rozvoje děkujeme.
Emma Konečná SXB