V termínu 26.11 - 4.12 se konal již tradiční mezinárodní seminář 'Think Europe' v německém městě Bad Marienberg. A Matiční gymnázium se v počtu šesti studentů vedených paní profesorkou Szturcovou této akce zúčastnilo také, konkrétně ve složení Andreas Engonidis, Barbora Kalíková (SPTA), František Malý, Klára Skoumalová (SPTB), a Ondřej Mazák s Bárou Skařupovou (2.A). 
Programem tohoto ročníku byl tzv. 'European dream project - 75 years of peace (are over)', přičemž bylo cílem seznámit studenty z šesti různých zemí s evropskou historií, politikou a ideály. V průběhu týdne se studenti zabývali chodem EU, budoucností Evropy nebo současnou politickou situací. Součástí vzdělávání byly různé naučné semináře a sezení, práce v mezinárodních skupinách, natáčení krátkého filmu nebo dokonce simulace chodu Evropské unie - zde byla rozebírána např. jaderná energetika nebo mezinárodní vztahy. Během týdne nechyběla ani prohlídka Mohučského parlamentu a následné odpoledne v historickém centru města. 
Účastníci z MGO se stejně jako ostatní delegace museli předem připravit na 'European Candle light dinner' - mezinárodní večeři, kde se společně s delegacemi z Polska, Maďarska, Německa, Norska a Řecka podělili o svou kulturu, tradiční pokrmy a mnohokrát i o národní tanec. 
Kromě nově nabytých vědomostí a intenzivního procvičování anglického jazyka si studenti, věřím, odvezli nádherné vzpomínky a navázali mezinárodní přátelství. Chtěli bychom tímto poděkovat paní profesorce Szturcové a paní profesorce Macečkové za nabídku tohoto úžasného pobytu a doufáme, že se i dalším studentům MGO jednou podaří tohoto semináře účastnit. 
Klára Skoumalová, SPTB