Když někam jedete s pohodovými a příjemnými lidmi, je každý studijní pobyt úžasný, užijete si ho a lépe zvládáte i nepohodlí. Celodenní cesta autobusem tam i zpět byla oním nutným nepohodlím, ale vzpomínat budeme hlavně na krásné výlety a hezké zážitky.
Například v Barceloně jsme obdivovali Gaudího architekturu: Park Güell, Sagrada Família, Casa Milà (ještě si pamatujete to nekonečné čekání před budovou?). Překrásná byla nejen Girona (středověké městečko s nádhernou katedrálou a muzeem, ve kterém je uložen románský gobelín), ale i letovisko Tossa de Mar, po jehož uličkách jsme se prošli a atmosféru léta nasáli na výletě lodí podél pobřeží Costa Bravy. Dechberoucí byl Montserrat, nejvýznamnější poutní místo Katalánska.
Poslední den jsem opět zamířili do Barcelony a po procházce ulicí La Rambla a gotickou čtvrtí jsme zamířili do L´Aquarium de Barcelona.
Nastal čas návratu domů, a předtím, než jsme se shledali v Ostravě s rodiči a blízkými, jsme ještě potleskem poděkovali naší průvodkyni a řidičům.