Od pátečního večera 6. 12. do nedělního poledne 8. 12. 2019 se tým vybraný z žáků KVB zúčastnil svého 1. turnaje v debatování, který se konal v prostorách Gymnázia Hello v Ostravě – Porubě.
Jednalo se o 2. turnaj XXV. ročníku Debatní ligy. Debata se řídí psanými pravidly – jde o argumentační duel 2 týmů o 3 řečnících, kteří se snaží obhájit platnost společensky kontroverzní teze. Na závěr debaty vynese rozhodčí svůj verdikt.
Po nesmělých krůčcích a nepříjemných prohrách ve velmi silné konkurenci výrazně zkušenějších a starších týmů z celé České republiky náš nováčkovský tým Oxid hořečnatý ve složení Anna Pacutová, Ondřej Číž, Dominik Kalouda a František Malý dosáhl dvou vítězství. Debatovalo se 2x na připravenou tezi a 3x na tezi nepřipravenou.
Jak si naši debatéři vyzkoušeli na vlastní kůži, k debatování není zapotřebí jen vynikajících komunikačních dovedností, ale také pohotového uvažování, okamžitého rozhodování a širokého všeobecného přehledu a samozřejmě i dostatek kuráže.
Našemu týmu děkujeme za příkladnou reprezentaci školy a gratulujeme k velmi dobrému výsledku jejich 1. debatního turnaje.