Dne 15. 1. 2020 se čtyřčlennému týmu šachistů podařilo v kategorii C středních škol obsadit druhé postupové místo v krajském kole ligy čtyřčlenných družstev, které se konalo v Orlové. Tým ve složení Tomáš Oborný z OKTB, Stanislav Oborný ze SB, Tomáš Vaněk z KVIA a Vojtěch Žolnerčík ze SXB tak dosáhnul historického vítězství, které je vyneslo do celorepublikového finále. Našim reprezentantům se podařilo probojovat na postupové místo v tvrdé konkurenci sedmi družstev z celého kraje. Vítězům gratulujeme!
Naši šachisté také ovládli městské kolo šachové ligy.
Dne 18. 12. 2019 se konaly dva turnaje městského kola čtyřčlenných družstev šachové ligy škol. Turnaj kategorie B základních škol a nižších gymnázií pořádala naše škola. Na domácí půdě a za rekordní účasti šestnácti družstev se našim šachistům podařilo zvítězit. Tým ve složení Jonáš Michálek, Vojtěch Knettig, Šimon Kristl a Jan Skýpala tak postoupil do krajského kola, kde naši školu důstojně reprezentoval.
Také městské kolo kategorie C středních škol přineslo naší škole úspěch. Již zmíněný tým ve složení Tomáš Oborný z OKTB, Stanislav Oborný ze SB, Tomáš Vaněk z KVIA a Vojtěch Žolnerčík ze SXB svou kategorii vyhrál a postoupil do krajského kola.
Na MGO se konal tradiční Vánoční šachový turnaj.
Dne 15. 12. 2019 se na naší škole konal tradiční Vánoční turnaj. Turnaj vyhrál Stanislav Oborný ze SB, na druhém místě se umístil Tomáš Vaněk z KVIA a na třetím místě Jonáš Michálek z KVB. Vítězům gratulujeme!