telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Jako každý rok jsme se zapojili do online mezinárodní soutěže v anglickém jazyce Best In English. Soutěže se zúčastnilo celkem 624 středních škol a 16 462 studentů z 25 států. Hodnotí se znalost gramatiky a slovní zásoby a také porozumění čtenému textu nebo mluvenému slovu, a to na jazykové úrovni B2 - C1. Důležitý je nejen dosažený počet bodů, ale také čas.
Každý student soutěží nejen sám za sebe, ale výsledky nejlepších deseti studentů se počítají do celkového skóre školy.  Nejlepším angličtinářem našeho gymnázia a zároveň 4. nejlepším studentem v rámci 17letých se stal Adam Jalůvka ze SEPTA.
Adam se také umístil na celkovém 25. místě v České republice a získal 108 bodů z celkových 122 bodů, což je jen o 5 bodů méně než vítěz soutěže.
 



Skvělých výsledků však dosáhli i další angličtináři, čímž se zasloužili o celkové 13. místo Matičního gymnázia ze zúčastněných škol České republiky a 38. místo ze všech středních škol, což je 3. nejlepší místo v rámci Moravskoslezského kraje a nejlepší ze zúčastněných ostravských škol. Druhým nejlepším byl Patrik Trefil z OKTB (106 bodů) a třetí Kateřina Dudová ze SEXB (105,5 bodů), která byla také 4. nejlepší studentkou v rámci 16letých.



(zleva: Lukáš Kerhat - zástupce agentury organizující soutěž, Patrik, Adam a Katka)  

Zbytek nejlepší desítky tvoří Ondřej Pekárek ze SXB, Robert Lyčka z OKTB, Hynek Ožana z SEPTB, Jonáš Chovanec z OKTA, Petra Hana Štěpánová z SEPTB, Vojtěch Čepelák z OKTA a Tomáš Pravdík z SXB.
Studentům děkujeme za skvělou reprezentaci školy a přejeme jim mnoho úspěchů nejen při studiu anglického jazyka!  

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top