O víkendu 16. – 18. dubna 2021 se náš debatní tým, Oxid hořečnatý, ve složení Ondřej Číž, Dominik Kalouda, František Malý a Jonáš Michálek zúčastnil svého prvního finálového turnaje. Turnaj se každoročně koná v prostorách Senátu ČR, ale s ohledem na současnou epidemiologickou situaci probíhal letos online.
V turnajovém klání se utkalo 8 nejlepších debatních týmů České republiky a los každému z nich již předem určil soupeře a stranu. Během 24 hodin, od pátečního do sobotního podvečera, náš tým oddebatoval 3 debaty, jejichž výsledky rozhodly o semifinalistech. Letos nám postup do semifinále bohužel nevyšel, věříme ale, že v další sezóně budeme zase o něco úspěšnější. Vždyť z 31 týmů, které se v letošním roce zapojily do české Online debatní ligy, jsme my, nováčci, skončili na neuvěřitelném 6. místě, přičemž nám 5. místo uniklo o pouhé 2 desetiny bodu.
Matiční gymnázium (MGO) děkuje členům Oxidu hořečnatého (MgO)za příkladnou reprezentaci školy, vynaložené úsilí i čas a přeje debatérům spoustu úspěchů v nové debatní sezóně. Děkujeme také záloze týmu a všem příznivcům za stálou a vydatnou podporu.