Dne 12. 11.  2021 jsme se zúčastnili týmové matematické soutěže na gymnáziu v Bílovci.  V kategorii mladší žáci za nás soutěžili sekundáni Kryštof Kandalík, Marek Pauk, Jakub Sušeň a Jáchym Zonek. V kategorii starší žáci nás reprezentovali kvartáni Štěpán Böhm, Aneta Moškořová , Filip Hon a Markéta Kaňková. V kategorii starších žáků byla soutěž nesmírně napínavá až do samotného konce. Nakonec jsme se umístili na pěkném čtvrtém místě. V mladších žácích se náš tým rychle dostal do vedení a podařilo se jim první místo udržet až do konce. Děkujeme za vzornou reprezentaci školy a moc gratulujeme k vítězství.


A jak popsal průběh soutěže jeden z členů vítězného týmu Marek Pauk, si můžete přečíst v následujících řádcích.
No… byli jsme na memoriálu Šárky Pravdové a tam jsme… (radši to nebudu prozrazovat hned na začátku). Memoriál Šárky Pravdové je matematická soutěž na týmy.
Tak… a teď vysvětlím pravidla (tohoto ročníku). Bylo tam šest týmů po čtyřech a každý tým dostal šest úloh. Pokud někdo nějakou vyřešil, odnesl papír kontrolovateli a pokud tam byl správný výsledek, tak tým dostal 3 body a dostává novou úlohu. Pokud napsal špatný výsledek, odnesl si zadání zpátky a pokud to měl správně na druhý pokus, dostal 2 body, pokud na třetí (nebo méně) dostal tým 1 bod, ale kontrolovatel by mohl chtít postup. Vyhrál tým s nejvíce body. Na řešení jsme měli dvě hodiny.
Jakože ze začátku jsme (Marek Pauk, Kryštof Kandalík, Jakub Sušeň a Jáchym Zonek) celkem surově vyhrávali, furt jsme běhali tam a zpátky, tam a zpátky takže přibližné skóre vypadalo takhle: poslední: 38, další: kolem 50, druzí: 78 a my: 90. Potom, od zhruba 36. úlohy (asi na 30 minut) jsme se zasekli ☹. Rozjeli jsme se až potom, co Kryštof správně tipnul (a nebylo to poprvé a myslím, že ani naposled), a pak jsme pár bodů dostali.
Já myslím, že bych mohl prozradit výsledky. Třetí místo: 88 bodů, druhé místo: 88 bodů a PRVNÍ MÍSTO: 94 bodů. Doufám, že ani nemusím zmiňovat, že na prvním místě jsme byli my. Ceny nebyli špatné: pěnové autíčko, tričko, mapa Bílovce, poukázka 100 Kč na knihy (knihy Dobrovský), tužka, atd…. Byl jsem dokonce i trochu překvapený, čekali jsme druhé místo (kvůli již zmíněnému zaseknutí). Byli tam i věci, které jsme se neučili např.: "Pí". A jednu úlohu jsme měli správně, ale špatně napsané (20 místo 10 a 10), takže 0 bodů ☹. Naštěstí to ale neovlivnilo výsledek.
PS.: Oběd byl fakt dobrý :-)