Po roční pauze v důsledku covidu se studenti naší školy zúčastnili online soutěže v anglickém jazyce Best in English. V této soutěži si studenti mohou porovnat své výkony s ostatními účastníky nejen z České republiky. Do soutěže se zapojilo celkem 17 223 studentů z 32 zemí a 595 středních škol.
Letos v soutěži excelovala Nikol Fričová z OKTA, která se umístila mezi 10ti nejlepšími studenty z ČR (a na 39. místě v mezinárodním srovnání). Osmičku nejlepších studentů doplnili studenti oktávy Kateřina Dudová, Ondřej Pekárek, Ludvík Semerák, Josef Müller a Adam Racek a kvint Otto Semerák a Daniela Pacltová. Díky výsledkům těchto studentů se Matiční gymnázium umístilo na 3. místě z 24 zapojených středních škol Moravskoslezského kraje, v mezinárodním měřítku pak naše škola obsadila 80. příčku.
Velká pochvala za skvělé výsledky patří také nováčkům soutěže, a to Markétě Motanové a Ondřejovi Mazákovi z 1.A, kvintánům Tereze Hanzlíkové, Karolíně Tylové a Filipu Zvalenému a septimánkám Petře Vavřinové a Kateřině Vykoupilové.