telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Pro školní rok 2017/18 náš tým angličtinářů posílí čerstvá absolventka oregonské univerzity Sara Bennett (USA). V rámci programu Fulbright se jí dostalo mezivládního stipendia právě na Matičním gymnáziu, které se tak stalo jednou ze třiceti škol, které byly ve striktně selektivním procesu pro stáž v ČR vybrány. Tento počet stipendistů z USA byl vybrán ze dvou stovek uchazečů, kteří měli o pobyt v Česku zájem. Na druhé straně školy, z nichž pouze menší část tvoří gymnázia, byly také vybrány z celkového počtu 200 zainteresovaných škol.
Na naší škole působí Sara v roli asistentky ve výuce, a to na vyšším gymnáziu, kde mají studenti možnost komunikovat se Sarou jednu vyučovací hodinu týdně. Pro nižší gymnázium nabízí odpolední aktivitu s názvem English Club I, a to každé úterý.
Sara již měsíc před příjezdem do Ostravy strávila v Praze, a to zejména účastí na jazykovém kurzu češtiny. Jedním z jejich přáním je se naučit česky, jak to nejlépe půjde, aby její pobyt v Česku byl plným kulturním zážitkem. K tomu určitě přispějí i studenti a jejich pozorný a zainteresovaný přístup.


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top