V nesmírně tvrdé konkurenci mnoha zemí světa a stovek škol se prosadilo Matiční gymnázium. Tým angličtinářů ve školním roce 2017/18 posílí absolventka oregonské univerzity a stážistka amerického vládního programu Fulbright slečna Sara Bennett  (USA).

V rámci striktního selektivního procesu si pro svou pracovní stáž, která je plně hrazena z prostředků amerického vládního programu Fulbright, vybrala právě naše Matiční gymnázium, které splňuje nejen všechna odborná kritéria projektu, kam patří také úroveň vzdělávacího procesu a dosahované výsledky žáků, ale také nesmírně pozitivně hodnoceny byly zájmové a kulturně společenské aktivity a projekty našich žáků.
V České republice bude tento rok působit 30 stipendistů z USA. Jsme velmi rádi, že se právě Matičnímu gymnázium  podařilo prosadit v tvrdé konkurenci žadatelů o zařazení do tohoto nesmírně zajímavého a prestižního programu. Sara Bennett bude působit v roli asistentky ve výuce napříč všemi ročníky a skupinami. Studenti tak budou mít jedinečnou příležitost hodinu týdně trávit s absolventkou oregonské univerzity a rodilou mluvčí.