telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pátek 25. března 2015 a následně v sobotu 11. 4. 2015 se tradičně Matiční gymnázium zúčastnilo semifinále a poté finále Velké ceny ZOO. Školu opět reprezentoval slušný počet pětičetných týmů. Naši profesoři biologie pečlivě vybírali ty nejnadanější zoology z řad nižšího stupně gymnázia. Letos také bylo velice sympatické téma soutěže - Ohrožení obratlovci ČR. V porovnání s ostatními ročníky bylo téma skvěle naučitelné a zapamatovatelné. I výběr zajímavého tématu byl nejspíš důvodem velké účasti letošní soutěže- včetně týmů Matičního gymnázia bylo na soutěži v každé kategorii téměř 200 týmů, dohromady tedy celkem skoro 400 skupin po pěti soutěžících. I přes velkou konkurenci se jako vždy Matiční gymnázium umístilo na krásných vysokých příčkách.

 

V mladší kategorii se mezi tolika dobře připravenými soutěžícími umístil na 11. místě tým primy A s kapitánkou Nelou Vyvlečkovou, ještě o stupeň výš se pak „probojoval“ tým Jana Vymazala ze sekundy B. Nejlépe pak dopadl v nižší kategorii další tým primy A, složený z děvčat Kateřiny Frnkové, Michaely Serynové, Barbory Suchánkové a Eriky Škarpové v čele s jejich kapitánkou Markétou Sýkorovou. Děvčata se umístila nakonec v sobotním finále čtvrtá, s tím, že jim medailové pozice unikly jen o jeden bod.

I ve starší kategorii se Matiční gymnázium mohlo ve finále Velké ceny zoo těšit z úspěchů svých žáků. Tým kvarty B s kapitánem Martinem Branným obsadil krásné 10. místo. Ještě lépe dopadl čistě chlapecký tým Kvarty A, ve složení Adam Beneš, Metoděj Černý, Jan Schwarz, Michal Skypala s kapitánem Michalem Džuberou. Tým se umístil na 6. místě.

Všem soutěžícím našeho gymnázia opět děkujeme za vzornou reprezentaci, úspěšným týmům gratulujeme a věříme, že příští rok se naši mladí biologové umístí alespoň tak skvěle jako letos, nebo ještě dokonce lépe a soutěž vyhrají.

Tereza Krejčová KVB,  Mgr. Zdeňka Platošová

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top