telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve školním roce 2014/2015 byli za vynikající studijní výsledky, za vzornou reprezentaci školy v soutěžích a olympiádách a za mimořádný přínos v oblasti kulturních, společenských a humanitárních aktivit oceněni následující žáci Matičního gymnázia Ostrava:

 

Cena PhDr. Ladislava Adámka

slečna Barbora Suchánková – prima A

pan Vojtěch Žolnerčík – prima B

slečna Petra Adamčíková – sekunda A

slečna Zuzana Dobrá – sekunda B

pan Matěj Johánek – tercie A

slečna Vanda Lukavcová – tercie B

pan Štěpán Piňos – kvarta A

slečna Hana Kroupová – kvarta B

slečna Klára Kaňáková – kvinta A

slečna Natálie Mihulová – kvinta B

pan Alexandr Beneš – sexta B

slečna Monika Muroňová – septima A

slečna Anna Tabášková – septima B

slečna Daniela Hlavatá – 1. A

pan Jan Volný – 2. A

slečna Helena Kopelová – 3. A

 

Laureáti Ceny PhDr. Ladislava Adámka obdrželi pamětní knihu s věnováním, kterou darovalo občanské sdružení Přátelé MGO -  unie rodičů, pedagogů, žáků a příznivců MGO.

Pochvala ředitele Matičního gymnázia, Ostrava

slečna Barbora Suchánková – prima A

pan Josef Müller – prima A

slečna Markéta Laciková – prima B

pan Josef Pernica – tercie A

slečna Tereza Krejčová – kvarta B

slečna Kateřina Havlíčková – kvarta B

slečna Karolína Polášková – kvarta – B

slečna Anna Macečková – kvarta – B

pan Daniel Telecký – kvarta – B

pan Petr Košťál – kvarta – B

pan Alexandr Jankov – kvinta A

slečna Marcela Neuwirthová – kvinta B

pan Alexandr Beneš – sexta B

pan Jan Honeiser – sexta B

pan Michal Maršálek – septima A

pan Richard Lizák – septima A

slečna Tereza Hybšová – septima B

slečna – Anna Pospíšilová septima B

pan Richard Karas – 1. A

pan Michal Motoušek 1. A

pan Matěj Chalupa – 1. A

pan Lubomír Fridrich – 1. A

pan Filip Hranický – 1. A

slečna Barbora Wildmannová – 1. A

Všichni žáci ocenění Pochvalou ředitele Matičního gymnázia, Ostrava obdrželi čestnou pamětní plaketu a drobnou věcnou cenu, kterou darovalo občanské sdružení Přátelé MGO -  unie rodičů, pedagogů, žáků a příznivců MGO.

 

Cena Mgr. Zdeňka Holuši

Odborná komise ve složení – Mgr. Zdeňka Platošová (vedoucí předmětové komise předmětu biologie), RNDr. Mgr. Tomáš Adamus Ph. D. (vedoucí předmětové komise předmětu chemie), Mgr. Tomáš Fismol (vedoucí předmětové komise předmětu matematika), Ing. Adam Dragon (vedoucí předmětové komise předmětu fyzika) a ředitel Matičního gymnázia Mgr. Ladislav Vasevič – rozhodla, že laureátem ceny se pro školní rok 2014/2015 stal

pan Alexandr Jankov – kvinta A

Oceněný žák obdržel čestnou pamětní plaketu a náramkové hodinky, ty darovalo občanské sdružení Přátelé MGO -  unie rodičů, pedagogů, žáků a příznivců MGO.

 

Mimořádné osobní poděkování

Ve školním roce 2014/2015 se studentka maturitního ročníku Eliška Kozáková zúčastnila prestižní celosvětové soutěže „Plume d´or“ („Zlaté pero“).  Jde o soutěž organizovanou asociací Défense de la langue française (Asociace na obranu francouzského jazyka) pro studenty francouzštiny celého světa. Slečna Eliška Kozáková se v konkurenci mnoha stovek soutěžících umístila na prvém místě. Jde o naprosto bezprecedentní a mimořádný úspěch studenta České republiky. Cena jí bude předána ve zlatém sále Lucemburského paláce, kde sídlí horní komora francouzského parlamentu. Jako čestný host francouzského senátu stráví Eliška týden v krásné francouzské metropoli. Když připočteme třetí místo (odstup od druhého místa byl půl bodu a od prvého jeden bod) v národním kole olympiády z latinského jazyky, která každoročně probíhá pod  záštitou MŠMT ČR, tak se Eliška Kozáková zařadila  k těm nejlepším v celé dlouholeté historii školy. Eliška Kozáková tak připomněla tradici Matičního gymnázia, které bylo půl století své existence klasickým gymnáziem a na kterém je  latina na mimořádně vysoké úrovni vyučována dosud. Vzhledem k tomu, že slečna Eliška Kozáková již úspěšnou maturitní zkouškou ukončila studium na naší škole a bude ve studiích pokračovat na Univerzitě Karlově v Praze, děkujeme jí jen touto formou, bez možnosti udělit některou z oficiálních cen a odměn.

 

Jako ředitel Matičního gymnázia děkuji našim žákům za vzornou reprezentaci školy, za mimořádné úspěchy, kterých bylo dosaženo a svým kolegům děkuji za nadstandardní odborné a pracovní nasazení, které bylo na počátku cesty k výborným umístěním v soutěžích.

Ladislav Vasevič

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top