telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve dnech 15. – 20. listopadu 2015 se 40 němčinářům z vyšších ročníků našeho gymnázia naskytla jedinečná příležitost vycestovat za vzděláním a poznáním do Berlína. Výjezd byl hrazen z prostředků Evropské unie a v praxi realizován firmou Student Agency.

 

Žáci bydleli v hostitelských rodinách, kde měli možnost v praxi osvědčit a vylepšit své komunikační schopnosti. Dopoledne strávili denně 3 hodiny studiem jazyka v jazykové škole. Pracovali ve třech skupinách, z nichž každá byla tvořena 12-14 žáky. Podle pokročilosti byli zařazeni do skupin na úrovni A1 a A2 a na závěr kurzu obdrželi certifikáty. Kurz se zaměřoval na výuku jazyka i reálií, žáci se seznámili např. s pamětihodnostmi Berlína, správním členěním Německa, apod.

Odpoledne bylo vyhrazeno pamětihodnostem města. Během pobytu měli žáci možnost navštívit např. Olympijský stadion v Berlíně a konfrontovat jeho současné využití s pohnutou dobou nacismu. Navštívili také Museum am Checkpoint, kde se na příkladu Berlínské zdi seznámili se studenou válkou a lidskými osudy v době komunismu. Součástí programu byl Památník holocaustu, další připomínka nacismu. Při návštěvě Potsdamer Platz byli svědky vzkříšení čtvrti, která byla takřka beze zbytku zničena na konci 2. světové války.  Do programu náležela také návštěva města Potsdam, kde byla podepsána Postupimská dohoda. Nechyběly samozřejmě ani dominanty Berlína typu Televizní věže, Braniborské brány a Říšského sněmu, sídla parlamentu moderního demokratického Německa. Při návštěvě Neues Museum měli žáci příležitost blíže proniknout do dějin starověku, především Egypta a Blízkého Východu.

Příjemným zpestřením celého šestidenního programu byla návštěva Drážďan cestou do Berlína.

Ohlasy na jazykově-vzdělávací pobyt byly bez výjimky pozitivní, takže doufáme, že se podobný výjezd ještě někdy v budoucnu podaří zrealizovat.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top