telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Poslední listopadový den patřil vybraným studentům španělštiny ze třídy septimy B, kteří se společně se dvěma vyučujícími vydali do Prahy. Pondělní ráno jsme si zpříjemnili návštěvou španělské ambasády, která se nachází v blízkosti Pražského hradu.  Byli jsme přivítáni charismatickým konzulem Pablem Rupérezem Pascualenou, který nás ohromil nejen svými vtipnými zážitky z cest, ale i vynikající češtinou. Studenti mu kladli nejrůznější dotazy týkající se Španělska a postřehů ze života cizince žijícího u nás. Diskuze trvala celých devadesát minut.

 

V restauraci Hombre Del Mundo náš čekala ochutnávka mexických specialit: Enchiladas, Tacos a Burritos. Odpoledne jsme se prošli po Praze a nasáli trochu vánoční atmosféry. Zlatým hřebem večera bylo bezpochyby představení Anna Karenina v Divadle Na Zábradlí.

V úterý ráno jsme se vydali na návštěvu Instituto Cervantes. Jedná se o edukační instituci podobnou Britské radě, která si klade za cíl reprezentovat španělskou kulturu v České republice. Institut mimo jiné pořádá kurzy španělštiny a organizuje různé kulturní akce. Zde jsme měli možnost zavítat do tamní knihovny a shlédnout krátký španělský film.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top