telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Kateřina Červinková ještě předčila svůj obrovský úspěch v 1. (školním) kole České lingvistické olympiády – dosáhla bezprecedentního úspěchu v regionálním kole v Praze, získala 1. místo a postupuje do národního kola. Její pořadí je podle součtu výsledků z obou kol zatím 4. v rámci ČR.

Školního kola se zúčastnilo 1600 žáků, z nich 170 postoupilo do regionálního kola, z nich pak 52 postupuje do národního (celostátního kola), které se bude konat v dubnu 2016 na Matematicko-fyzikální fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Body z jednotlivých kol se sčítají, proto je výsledek konkrétního kola jiný, než je průběžné pořadí letošního ročníku.

V této náročné soutěži, jež vyžaduje znalosti a dovednosti z oblasti lingvistiky, matematiky, informatiky a logiky, jsou mezi čtyřmi nejlepšími v průběžném pořadí dva zástupci Moravskoslezského kraje a velmi nás těší, že jedním z nich je naše žákyně!!

Školy, které o olympiádu měly zájem, si školní kolo zorganizovaly a vyhodnotily samy a řešení úspěšných účastníků zaslaly organizátorům (Filozofická a Matematicko-fyzikální fakulta Univerzity Karlovy v Praze). Poté bylo organizátory stanoveno celostátní pořadí všech soutěžících, z celkového počtu 1534 míst získala naše žákyně oktávy Kateřina Červinková vynikající 19. místo.  Na základě výsledků byli vybráni ti nejúspěšnější, kteří obdrželi pozvání k účasti v regionálním kole, to proběhlo 24. února v Praze a Olomouci a bylo v něm uděleno 156 míst.

Kateřině znovu blahopřejeme, děkujeme a přejeme hodně úspěchů v národním kole!

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top