telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V pátek 8. 4. 2016 se na katedře matematiky PřF OU konal již 26. ročník Mezinárodní matematické soutěže Vojtěcha Jarníka, nejstarší soutěže svého typu v Evropské unii.

Přestože se jedná o soutěž primárně určenou pro studenty vysokých škol, při které spolu soupeří ty největší talenty z celé řady evropských států, měla v ní naše škola po roce opět svého zástupce. Letos jím byl Alexandr Jankov ze sexty A a jeho výsledek nelze označit jinak než jako mimořádný úspěch.
Alex se účastnil I. kategorie určené studentům prvního a druhého ročníku vysoké školy. V ní se umístil na 47. místě z celkového počtu 75 účastníků a nechal tak za sebou mnoho účastníků z nejrůznějších vysokých škol. Navíc jeho bodový zisk (13 bodů ze 40 možných) ho zařadil mezi úspěšné řešitele. (Úspěšní byli řešitelé, kteří dosáhli více než 10 bodů). Není bez zajímavosti, že několik organizátorů soutěže PraSe získalo jen o bod více než Alex a jeden dosáhl stejného počtu bodů. (PraSe je korespondenční soutěž pro žáky SŠ organizována studenty MFF UK Praha, které se Alex účastní a je v ní rovněž velmi úspěšný.)
Alex má bezesporu velký matematický talent i potřebnou píli k tomu, aby se v některém z příštích ročníků Soutěže Vojtěcha Jarníka, možná už jako absolvent Matičního gymnázia, umístil na předních příčkách. V nejbližších dnech jsou však před ním jiné výzvy – matematická olympiáda, SOČ a Náboj. Držíme mu palce, aby se mu i v těchto soutěžích dařilo, a děkujeme za dlouhodobě úspěšnou reprezentaci Matičního gymnázia.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top