telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V dnešní uspěchané době plné elektronických médií jsou zkratky čím dál častější. Takže název tohoto článku lze přeložit následovně: Matiční gymnázium v okresním kole Matematické olympiády opět v pořádku.

Každoročně někteří žáci naší školy tráví pár hodin svého volného času řešením mnohdy velmi náročných matematických úloh. Také letos jsme několik takových žáků měli a jsme velmi rádi, že můžeme oznámit dobré zprávy.
V letošním již 65. ročníku Matematické olympiády se podařilo v okresním kole v kategorii Z6 Marii Kuchařové z primy A, Ondřeji Václavíkovi z primy B a Ondřeji Železňákovi z primy A získat nejvyšší možný bodový zisk, tudíž je možné nazývat je nejlepšími matematiky v Ostravě v kategorii Z6.
V kategorii Z7 jsme také měli zastoupení a Barbora Suchánková ze sekundy A měla 3. nejlepší výsledek z celého okresu. V těsném závěsu se umístili Jakub Hýl a Dagmar Chalupová – oba ze sekundy B.
V kategorii Z8 jsme do okresního kola posílali pouze dva nadané matematiky. I přes malý počet želízek v ohni se podařilo Janu Moravcovi z tercie B získat 16 bodů z 18 možných a taktéž má v rámci okresu 3. nejlepší  výsledek.
Letošní ročník Matematické olympiády byl pro Matiční gymnázium zvlášť úspěšný, děkujeme všem výše jmenovaným za vzornou reprezentaci školy a doufáme, že i v příštím školním roce si najdou pár hodin na řešení matematických úloh.

 

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top