telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Student třídy SXB Radek Gabriel se v červenci tohoto roku zúčastní letního kempu organizovaného Pekingskou univerzitou v Číně.

Radkovi se podařilo dostat do skupiny vybraných studentů také díky jeho znalosti čínštiny, kterou studuje na Matičním gymnáziu v jazykovém kurzu, který MGO pro své studenty nabízí již několik let. Čínštinu na profesionálně vysoké úrovni  vyučují rodilí mluvčí – čínští vysokoškolští  lektoři Konfuciova institutu, který je součástí UP Olomouc.
Součástí náročného výběrového řízení pro pobyt v Číně bylo osobní jednání Radka Gabriela na Čínské ambasádě v Praze. Po všech odborných formalitách byli vybraní studenti přítomni slavnostnímu ceremoniálu, který pro ně připravil a osobně uvedl velvyslanec Čínské lidové republiky v ČR.
Další významnou aktivitou, která jen dokládá aktivní kroky MGO v jejím konceptu zařazení do celosvětové  globální sítě prestižních středoškolských vzdělávacích institucí, byla návštěva Konfuciova institutu v Olomouci dne 24. 6. 2016. Pro naše studenty, účastníky jazykových kurzů čínštiny na MGO, byly připraveny workshopy Tai chi, čínské kaligrafie a cestopisná přednáška. Tato návštěva ještě více prohloubila dlouholetou spolupráci s touto významnou vzdělávací a kulturní organizací a umožnila pokračovat v debatách o budoucím vývoji vazeb mezi MGO a Konfuciovým institutem.


 


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top