telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Dne 21. 10. 2016 se naši biologičtí seminaristé ze septim a 3.A, jejichž počet je letos 30, zúčastnili podzimní exkurze do Hukvaldské obory.

Sychravé počasí nás od exkurze neodradilo a odměnou nám byly pohledy na nesmělé daňky a muflony, kteří se sice v dopoledních hodinách potulovali kolem oborních cest doprovázeni rocháním ozývajícím se ze všech okolních kopců, nicméně pózovat před našimi fotoaparáty se jim nechtělo.
Po cestě jsme nemohli vynechat památník, z něhož byla vloni v květnu po padesáti letech ukradena socha lišky Bystroušky a mohli jsme se tak opět s liškou vyfotit, neboť vlastník obory – Biskupské lesy – již nainstaloval její přesnou kopii.
Nakonec jsme se ohřáli na půdě hájovny, kde nám oborník pan Milan Koutný mezi spoustou svých soukromých exponátů velmi poutavě povyprávěl o historii a současnosti nejstarší české obory, o zajímavostech i úskalích chovu a lovu zvěře a o plánech do budoucnosti.
Na již tradiční přednášku pana Koutného se zanedlouho v Týdnu přírodovědných předmětů mohou pro změnu těšit žáci tercií.

foto: Alena Jamrožová (SPTA)

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top