telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Co je to eTwinnig? Je to evropská komunita škol, která spolupracuje prostřednictvím informačních a komunikačních technologií.

Partnerské školy mohou překonat vzdálenosti a společně pracovat na společných aktivitách. Tématem může být cokoli – od představení způsobu života v jednotlivých zemích, přes tradice a zvyky až po oblíbené mazlíčky.
Celý projekt eTwinning podporuje a rozvíjí jazykové znalosti, schopnost spolupráce, kompetence komunikativní nebo sociální a personální. Žáci mohou díky eTwinningu využívat cizí jazyk opravdu aktivně, v reálných situacích např. prostřednictvím tzv. Twinspace – což je virtuální bezpečné prostředí, kde se partneři „setkávají“.
V kroužku německého jazyka jsme se rozhodli, že se do projektu zapojíme také. Hledali jsme vhodné partnery. Nakonec spolupracujeme se čtyřmi zeměmi! A to s našimi nejbližšími sousedy Slovenskem a Polskem, ale také Francií a Tureckem. Náš projekt se jmenuje Deutsch ist easy! a cílem je se při učení němčiny bavit a přitom poznat nové kamarády nejen z Evropy. Zadali jsme si několik úkolů, od představení až po vytvoření společné komiksové knihy. Zatím jsme na začátku, z pěti návrhů jsme vybrali logo našeho projektu. Vyhrál návrh kamarádů z Francie. O tom, jak plníme jednotlivé úkoly, se můžete přesvědčit na virtuální nástěnce projektu (Twinspace): https://twinspace.etwinning.net/31079/home

 

Julie Janková a studenti kroužku NJ Deutsch ist easy


ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top