telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Od neděle dne 5. 3. 2017 do soboty dne 11. 3. 2017 jsme se zúčastnili, tedy my studenti třídy Sexty A, zajímavého mezinárdoního pobytu v Bad Marienbergu v Německé spolkové republice.

Celý týden jsme debatovali s delegacemi různých zemí (Polsko, Slovensko, Maďarsko, Nizozemí, Německo a Řecko) na různá témata, ale všemu dominovalo téma Brexit. Objevily se i nesmírně radikální a kontroverzní  názory, které se týkaly současných problémů Evropské Unie, uprchlické krize, Brexitu, apod. Také jsme navštívili slavné město Kolín nad Rýnem a účastnili se přednášky pracovníka britské ambasády v Bonnu. Dále jsme měli možnost debatovat s vysoce postaveným politikem, který zde  zastupuje jednu z německých spolkových zemí. Bylo to nesmírně přínosné nejen jazykově, ale také věcně. Program mezinárodního studentského sympozia byl velmi kvalitně sestaven. Debaty a přednášky byly obohaceny různými dalšími aktivitami, jež studentům pomohly navázat ještě užší přátelské vazby. Tento zájezd byl pro nás něčím úplně novým. Nejen, že jsme získali spoustu nových informací, ale také jsme si našli mnoho nových přátel a tím jsme velmi obohatili svou znalost anglického a německého  jazyka.
Děkujeme našemu gymnáziu a rganizátorům za tuto jedinečnou možnost se zúčastnit tak atraktivní akce, a také děkujeme naší paní profesorce Vandě Szturcové, která s námi tento úžasný týden strávila jako pedagogický dozor.

 

Sabina Nádvorníková, Martin Folta, sexta A

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top