telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Matiční gymnázium nabízí svým studentům širokou škálu volitelných předmětů od seminářů přírodovědných oborů, přes společenskovědní semináře zaměřené na historii i současnost až po konverzace v živých jazycích nebo základy třetího živého jazyka.

Každoročně se žáci Matičního gymnázia účastní soutěže Matematický klokan. Soutěž probíhá ve čtyřech kategoriích Benjamín, Kadet, Junior, Student. Soutěž není postupová – jen se vytváří statistika úspěšnosti řešitelů v několika úrovních.

Dne 12.3.2015 navštívili studenti Matičního gymnázia Mistrovství středních škol ve stolním fotbale, které se uskutečnilo ve spolupráci se SPŠ Ostrava
- Vítkovice. Turnaje se zúčastnilo 16 škol s celkovým počtem 132 studentů. Naši školu reprezentovali: David Illichmann, Tomáš Janků, Dominik Krayzel, Filip Vaněk, ale nejlépe se umístila dvojice Michal Adámek a Jan Pawlas ze třídy Sexta A na čtvrtém místě a postoupili na Mistrovství České republiky ve stolním fotbale, které se uskuteční v Praze.

Dne 9.2. proběhlo okresní kolo soutěže v anglické konverzaci. Ve velmi silné konkurenci studentů z devatenácti ostravských středních škol studentka TEREZA  HYBŠOVÁ ze septimy B  vybojovala DRUHÉ místo!

V pondělí 16.3. se student kvinty B  VOJTĚCH  PITTERMANN zúčastnil krajského kola soutěže v anglické konverzaci. V kategorii III.B, která je určena pro studenty, kteří jsou nebo delší dobu byli v pravidelném kontaktu s rodilými mluvčími, si vedl skvěle a obsadil krásné ČTVRTÉ místo.

Oběma studentům blahopřejeme a děkujeme za úspěšnou reprezentaci našeho gymnázia.

Mgr. Renata Vysloužilová

Postup do krajského kola

Dne 6. března 2015 absolvovali žáci Matičního gymnázia okresní kolo Chemické olympiády kategorie D. Naši školu reprezentovalo hned pět žáků, a to Martin Můčka (TA), Matylda Kubečková (TB), Adéla Janků (KVB), Hana Kroupová (KVB) a Vojtěch Vykoupil (KVB). Olympiáda se konala na Chemické průmyslové škole profesora Heyrovského v Ostravě Zábřehu.

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top