telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

V tomto školním roce se krajského kola AO v Moravskoslezském kraji zúčastnilo v kategorii EF celkem 151 řešitelů, z naší školy 13. Z nich 2 byli úspěšní řešitelé – Adam Bátrla a Martin Šimara, oba z TA. V kategorii GH se zúčastnilo v kraji celkem 160 řešitelů, z naší školy 8. Z nich 4 byli úspěšní řešitelé – Alice Školoudíková z PA, Josef Pernica, Matěj Johánek a Matyáš Hroch, všichni ze SA. Nejlepšího umístění dosáhl Josef Pernica – 4. místo, velmi příjemným překvapením je výkon primánky Alice Školoudíkové, která porazila řadu sekundánů. Všem řešitelům děkujeme za reprezentaci školy a úspěšným řešitelům blahopřejeme k dosaženým výsledkům.

Téma: Obratlovci polárních oblastí (obratlovci vyskytující se za severním a jižním polárním kruhem, anatomie, adaptace, chování, způsob života, ohrožení, ochrana, hospodářský význam, „polární návštěvníci“ v ČR)

V sobotu 12. dubna se uskutečnilo finále soutěže Velká cena ZOO, jejímž tématem byli „Obratlovci polárních oblastí“. Své znalosti o dané problematice poměřovalo 10 družstev v I. kategorii a 11 v kategorii druhé. V I. kategorii (prima–sekunda) získalo družstvo třídy sekundy A vedené kapitánem Martinem Můčkou vynikající třetí místo. Dalšími členy družstva byli Jan Chamrád, Matěj Johánek, Kristýna Dočekalová a Zuzana Zdařilová. Naše škola měla v tomto velkém finále ještě další dvě želízka v ohni. Obě družstva se velmi snažila a získala následující pěkná umístění. 8. místo obsadilo družstvo vedené Matyldou Kubečkou ze sekundy B, ve složení Matylda Kubečková, Tereza Košťálová, Barbora Ohnoutková, Karolína Schwarzová, Vanda Lukavcová a 9. místo družstvo primy B s kapitánkou Hanou Vikovou, dalšími členkami družstva byly Babette Haluzová, Zuzana Dobrá, Julie Jang a Eliška Titzová.

Letošní ročník Matematické olympiády v kategorii Z9 (pro žáky kvart) byl pro Matiční gymnázium velmi úspěšný. Školního kola se zúčastnil pouze jeden žák – Radan Vincenec z třídy kvarta A. Postoupil do okresního kola, kde se umístil jako úspěšný řešitel na 7. místě a tím si zajistil postup do kola nejvyššího – krajského –, které se uskutečnilo na Gymnáziu Olgy Havlové v Ostravě-Porubě. Po skončení soutěže odcházel Radan s celkem dobrým pocitem a věřil, že by se mohl umístit „na bedně“. A to se mu taky splnilo! Pohledem do výsledkové listiny snadno zjistíte, že se náš olympionik umístil na 1. až 6. místě a tudíž se o pomyslnou bednu dělí s dalšími žáky z Wichterlova gymnázia a Gymnázia Komenského v Havířově. Všichni měli maximální počet bodů ze všech čtyř úloh.

Radanovi gratulujeme a doufáme, že i v dalších letech bude vzorně reprezentovat Matiční gymnázium nejen v matematických soutěžích.

Jedno je jisté – o kvalitní matematiky není na Matičním gymnáziu nouze! Však počkejme na výsledky okresních kol MO kategorií Z6–Z8.

Výsledky krajského kola (jcmf.vsb.cz)

Ve čtvrtek 10. dubna se uskutečnily ve sportovní hale Sareza přebory ostravských středních škol v lezení na umělé stěně. Student oktávy A, Jan Bukáček zvítězil v silné konkurenci a připsal tak na konto naší školy další sportovní úspěch.

Blahopřejeme a děkujeme za reprezentaci školy.

Dne 7. dubna byly na Krajském úřadě v Ostravě vyhlášeny výsledky soutěže z dějin 20. století, kterou již počvtrté pořádal Svaz českých bojovníků za svobodu pod záštitou Moravskoslezského kraje. Soutěž se skládala ze dvou částí. Školní kolo proběhlo již v únoru formou faktografického testu, kterého se zúčastnilo 20 studentů našeho gymnázia. Do druhého kola mohli postoupit už jen dva nejlepší řešitelé, které čekal náročný úkol sepsání eseje na téma xenofobie, rasismus a česká politika. Ve finále nás zastupovali a hodnotnými cenami pro nejlepší účastníky byli odměněni dva naši studenti, Julie Fülepová z 3. A a Jiří Klimov ze septimy B. Studentka Julie Fülepová získala dokonce nejvyšší ocenění. Ukázky nejlepších prací budou zveřejněny v novinách Národní osvobození. Děkujeme Julii a Jiřímu za reprezentaci školy a blahopřejeme k vynikajícímu umístění!

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top