telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

4. ročník MGO Scrabble Tournament přilákal rekordních 56 hráčů
Ve čtvrtek 25. ledna během první až čtvrté vyučovací hodiny ve školní jídelně již počtvrté proběhlo na naší škole utkání v anglickém scrabblu, Scrabble MGO Tournament, o které je každý rok větší a větší zájem (tento rok se zúčastnilo rekordních 56 hráčů!).

V prvním kole byli soutěžící v rámci kategorií rozdělení náhodou: vylosovali si papírek s číslem (vý?)herního stolu; v dalších dvou kolech pak spolu soupeřili dle počtu nahraných bodů. Mezi každým kolem měli soutěžící možnost se občerstvit a nabrat síly k dalšímu klání, zatímco organizátorky Mgr. Naděžda Nováková a Mgr. Andrea Pastrňáková spolu s přičinlivými dobrovolníky z řad studentů kontrolovaly, sčítaly a zapisovaly průběžné výsledky.

 Ve scrabblu hraje dílčí roli nejen trénink, ale i štěstí, protože když si hráč vylosuje samé samohlásky, skládají se slova za vysoký počet bodů značně obtížněji. Proto byl souboj vskutku napínavý a až do poslední hry nebylo jasné, kdo vyhraje.outěžilo se ve dvou kategoriích dle ročníku: nižší a vyšší gymnázium. V kategorii nižšího gymnázia se mezi prvními pěti umístili: Tobiáš Skořupa, Markéta Horáková, Jan Pastrňák, Eliška Hanzlíková a Tereza Klečková. V kategorii vyššího gymnázia pak přední příčky obsadili: Josef Mrázek, Ondřej Mazák, Daniel Stypa, Dušan Žiak a Jan Číhal.
 

Všem zúčastněným byly uděleny účastnické diplomy spolu se sladkou odměnou a prvním třem v každé kategorii i věcné ceny věnované spolkem Přátelé MGO.
Mimo jiné naši školu budou dva nejlepší z každé kategorie reprezentovat v oblastním kole v Příboře. Za nižší gymnázium to bude Tobiáš Skořupa a Markéta Horáková; za vyšší gymnázium pak Josef Mrázek a Ondřej Mazák. Držíme palce a příští rok se na vás budeme opět těšit!
Ondřej Mazák, 3. A

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top