telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Ve čtvrtek 7.3. 2024 jsme během Týdne humanitních věd navštívili centrum MAPPA.
S paní Zdenou Kavanovou jsme se společně snažili dát dohromady co přesně MAPPA pro město Ostravu znamená. Poté jsme se rozdělili do skupinek a vyplnili jsme pracovní listy s otázkami na určité lokality Ostravy a jejich návrhy na přeměny. Pomocí těchto pracovních listů jsme se snažili odprezentovat, proč by investoři měli podpořit zrovna tento návrh.
Celá akce byla dobře zorganizovaná, vše probíhalo v angličtině a dozvěděli jsme se spoustu nových informací o městě Ostrava.
Tereza Bendová a Kateřina Kořínková, KVIB
A co si o akci myslí ostatní?
Přednáška byla vedena v angličtině a byla dost zajímavá. Mohli jsme vyjadřovat naše názory na architektonický vývoj Ostravy a dále o nich diskutovat. Obohatila nás novými informacemi a každý z nás se dozvěděl něco, co dosud nevěděl. Tuto zkušenost hodnotím kladně, bylo to vedeno interaktivně a vzájemná komunikace mezi přednášející a studenty tak byla zábavnější.
Veronika Sukatschová
“Dne 7.3. jsme navštívili objekt MAPPA. Zde jsme se nejprve seznámili s návrhy na zlepšení a zrekonstruování veřejných prostor Ostravy. Skrze zajímavý pracovní list jsme ve skupinkách blíže poznali dané oblasti města a poté jsme se převtělili do návrhářů, kteří se snaží propagovat své nápady developerům. Celá akce byla kombinací zjišťování informací a komunikace s ostatními v angličtině. Paní Kavanová byla velmi přátelská a celá akce měla příjemnou atmosféru, zajímavý nápad a celkově se dle mého názoru povedla.”
Adam Čermák
“Design MAPPY byl velice pěkný a chytře promyšlený. Paní průvodkyně byla velice příjemná a podle jejího projevu, který zvládla v angličtině bylo jasné, že se vyzná. Byla schopná odpovědět i na záludnější otázky, a to vždy s úsměvem. Skupinové zadání bylo zajímavé, některé otázky byly sice zvláštní, ale vždy dohledatelné v prostorách MAPPY. Pěkně vymyšlený byl i konec, kdy jednotlivé skupiny musely odprezentovat, proč se do jejich projektů vyplatí investovat. Paní Kavanová podávala praktické otázky a díky tomu jsme si z MAPPY odnesli zajímavé informace a skvělý zážitek”.

Samuel Sládeček

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top