telefon: 596 116 239  |  Kontakt na sekretariátskopkova@mgo.cz

Přihlásit se

Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Parafrází slavného latinského citátu uvádíme triumf naší žákyně Markéty Lacikové z primy B v okresním kole matematické soutěže Pythagoriáda, kategorie Z6. Ve skutečnosti to však zase až tak jednoduché nebylo – za Markétiným 1. místem jsou dlouhé hodiny strávené nad desítkami příkladů v rámci pečlivé přípravy na soutěž. O to větší uznání a pochvalu si Markéta za mimořádný úspěch zaslouží! Slavnostní ocenění vítězů všech kategorií proběhne 17. června 2015 v sále DDM Ostrava‑Poruba.

 

V Pythagoriádě, která probíhá bez přerušení od školního roku 1978/79, a patří tak mezi nejstarší a nejprestižnější soutěže pro ZŠ a nižší stupeň víceletého gymnázia, se velmi dobře umístili i další žáci Matičního gymnázia. V kategorii Z6 obsadila Barbora Suchánková z primy A hezké 4. – 8. místo a stejně se umístil také Jan Moravec ze sekundy B v kategorii Z7, přičemž k dosažení plného počtu 15 bodů a tedy k vítězství mu chyběl jediný bod. Úspěšným řešitelem se stal i Josef Pernica z tercie A v nejobtížnější kategorii Z8.

Závěrem připomeňme, že se v letošním školním roce dařilo našim žákům i v matematické olympiádě. Konkrétně v okresním kole kategorie Z6 jsme měli 7 úspěšných řešitelů, z nichž nejlépe (na 2. – 9. místě) se umístila Barbora Suchánková, v kategorii Z8 vybojoval úžasné 2. místo Josef Pernica a v kategorii Z9 obsadila 3. – 4. místo Julie Rafčíková z kvarty B a 8. – 9. místo Kateřina Pařízková z kvarty A.

Všem zmíněným děkujeme za vzornou reprezentaci naší školy a do budoucna přejeme mnoho dalších úspěchů.

Mgr. Zdeněk Maník

ZAVOLEJTE NÁM!
+420 596 116 239
skopkova@mgo.cz
Dr. Šmerala 25/2565, Ostrava

Back to top